donderdag 22 juli 2010

2010 De Bospoort in de media

De Bospoort van Krot & Co staat de komende tijd op het terrein van het Facilitair Bedrijf. foto Thom van Amsterdam

Gouden Bospoort in handen gemeente

door Ton Hopmans

BERGEN OP ZOOM - De gouden Bospoort die vier weken lang een plaatsje had moeten krijgen aan de Korte Bosstraat staat voorlopig op het terrein van het Facilitair Bedrijf aan de Konijnenburg.

De poort zal daar de komende tijd blijven staan omdat een bezwaarmakende ondernemer in de Korte Bosstraat een rechtszaak aanspande. Hij wil niet dat de poort voor zijn pand wordt geplaatst.

De imposante poort werd gisteren op het terrein van het Facilitair Bedrijf door kunstenaarscollectief Krot & Co aan de gemeente overgedragen. Krot & Co had met het ontwerp van de poort in 2006 een wedstrijd van het Centrum voor de Beeldende Kunst & Vormgeving West-Brabant gewonnen. Peter Pel, voorzitter van Krot & Co, gaf, voordat hij de poort overdroeg aan wethouder Maarten van Eekelen, een uiteenzetting over het tot stand komen van de poort. Volgens Tom van Eekelen van de gemeente zal de poort enige maanden op het terrein van het Facilitair Bedrijf blijven staan om het kunstwerk te testen op weersinvloeden. Daarna zal de poort tijdelijk worden ontmanteld om volgend jaar tijdens de Krabbenfoor wel een plaatsje te krijgen aan de Korte Bosstraat. Want iedereen die bij de overdracht aanwezig was gaat daar wel van uit.
Bron: BN/De Stem 22/07/2010 door Ton Hopmans, foto Thom van Amsterdam.