woensdag 14 juli 2010

2010 De Bospoort in de media

Bron: De Bergen op Zoomse Bode 14/7/2010



MOGELIJKE BOUWSTOP BOSPOORT DOOR UITSPRAAK RECHTER

BERGEN OP ZOOM - In de Korte Boschstraat is al hard gewerkt. De funderingen voor de omstreden Bospoort liggen er al. Maar of het gevaarte er ook echt komt te staan is allerminst zeker. Hoewel de gemeente namelijk vol vertrouwen bouwt, doet de voorzieningenrechter vandaag (woensdag) uitspraak over de bouwvergunning. Wordt die ingetrokken, dan gaat het feest niet door.

Door Marjanne Dijkstra

Afgelopen donderdag diende bij de voorzieningenrechter in Breda een zaak van de ondernemers van Het Oude Huis die tegen de bouw van de Bospoort zijn.

Het gevaarte staat precies voor hun deur en daar hebben de ondernemers geen trek in. Hun advocaat Marco Vermeirssen is goed gestemd na de rechtszaak. “We hebben geconstateerd dat de gemeente aan het bouwen is, er zijn gaten in de weg gemaakt waar de poort ingezet moet worden.

Als de rechter woensdag de bouwvergunning intrekt moeten ze daarmee stoppen. Doet hij dat niet, dan wil ik nog wel eens praten over de ontheffing op de Algemene Plaatselijke Verordening. Dat gaat onder andere over de verkeersveiligheid. De gemeente heeft die ontheffing nu wel aan zichzelf verleend, maar volgens mij is het helemaal niet veilig om dat gevaarte daar te plaatsen. Ik wil dan weer een nieuwe procedure starten. We zijn hier nog niet klaar mee.”

Afwachten

Gemeentewoordvoerder Bregje Schouteren meent dat de gemeente slechts gebruik maakt van haar recht om te gaan bouwen. “We hebben een bouwvergunning en mogen dan gaan bouwen. Bezwaren worden ondertussen in behandeling genomen. In principe onthullen we 21 juli voor aanvang van de Krabbefoor gewoon de Bospoort. De poort moet de oude stadspoort van vroeger vervangen. Als we niet waren begonnen met bouwen waren we niet op tijd voor de Krabbefoor. Als de uitspraak van de rechter anders is dan verwacht, dan kan de onthulling niet doorgaan. Maar alles is er nu op gericht om dat wel te doen. De vergunning is simpelweg genoeg om te bouwen en we moeten nu de uitspraak van de rechter afwachten.”