maandag 11 juli 2011





Sinds zondag 10 juli is de Bospoort 's avonds mooi verlicht.
Met dank aan de winkeliers van de Bosstraat.

zaterdag 9 juli 2011

Klik op afbeelding voor vergroting.
(Bron: Bergen op Zoomse bode 10 juli 2011)
Klik op afbeelding voor vergroting.
(Bron: BN/De Stem 8 juli 2011)
Klik op afbeelding voor vergroting.
(Bron: Regioactueel juli 2011)

woensdag 6 juli 2011

Eindelijk...


Hij stond al een tijdje te wachten op het terrein van het Facilitair Bedrijf aan de Van Konijnenburgweg, maar gisteren werd hij dan toch eindelijk geplaatst op de hoek Bosstraat/Koepelstraat: de Bospoort.

Vanaf vijf uur 's ochtends takelde een kraan het gouden bladerdak op de vier metalen boomstammen. Het complete opbouwen van het kunstwerk duurde ongeveer twee uur. Dit vroege tijdstip werd gekozen om geen last te hebben van het verkeer dat van het kruispunt gebruikmaakt en om dat verkeer niet te hinderen. Het bouwwerk, van kunstenaarscollectief Krot & Co, is een moderne versie van de vroegere toegangspoort tot de stad. Bergen op Zoom telde vroeger zeven stadspoorten, waarvan alleen de Gevangenpoort is overgebleven. De Bospoort blijft tot en met 2 augustus staan.
 
foto Peter van Trijen/het fotoburo (Bron: BN/De Stem 6 juli 2011)

dinsdag 5 juli 2011

Bospoort geplaatst



dinsdag 5 juli 2011 Auteur: Rob Jansen Omroep Brabant

In Bergen op Zoom is dinsdagochtend het omstreden kunstwerk De Bospoort geplaatst. De eigentijdse versie van de middeleeuwse stadspoort staat er een jaar later dan gepland.


Een aantal bewoners van de Korte Bosstraat wilde niet dat het tijdelijke kunstwerk er zou komen. Ze maakten bezwaar en stapten naar de rechter, uit vrees voor onder meer de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van stad en winkels. De rechter besloot echter dat het toch door mocht gaan.

Vroeger stonden er zeven van die poorten als toegang tot de stad. De poort die dinsdagochtend bij de ingang van de Korte Bosstraat werd geplaatst, is ontworpen door zes Bergse kunstenaars.

De Bospoort is onderdeel van het jaarlijkse Krabbefoorfeest in de stad. De poort staat er tot en met 2 augustus, waarna hij in een loods wordt gestald in afwachting van de volgende Krabbefoor.

(Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/1578441083/Omstreden+kunstwerk+De+Bospoort+geplaatst+in+Bergen+op+Zoom.aspx)

De aankomst in de Korte Bosstraat



















Vandaag, dinsdag 5 juli 2011, is de Bospoort geplaatst in de Korte Bosstraat te Bergen op Zoom. Het plaatsen is probleemloos en snel verlopen. De Bospoort is er nog tot en met 2 augustus 2011 te zien.